InBalans

   Praktijk voor therapie en coaching


Aanbod

Je kan bij InBalans terecht voor de volgende begeleidingsvormen:


Psychologische coaching
Wanneer psychische klachten de overhand (dreigen te) krijgen herstellen de meeste mensen sneller met een steuntje in de rug. Dankzij mijn jarenlange ervaring als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg heb ik een ruime ervaring in het behandelen van klachten passend bij somberheid, paniek, sociale angst, stress, piekeren, ADHD en autisme.


Life coaching
Een persoonlijk, open-minded en oplossingsgericht gesprek waarbij we uitgaan van het sterker maken van jouw krachten en onderzoeken van datgene waar je vast loopt. Herken jij jezelf in één van de volgende vragen, dan kan life coaching je verder helpen:

-Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? 
-Hoe kan ik mijn talenten beter inzetten?
-Hoe kan ik beter omgaan met conflicten en stressvolle situaties?
-Hoe kan ik beter en duidelijker mijn grenzen aangeven?

Onze gesprekken helpen je om meer inzicht te krijgen in je eigen krachten en wensen of doelen en hoe je deze kunt bereiken.  


Cognitieve gedragstherapie
Een evidance-based (bewezen effectieve) behandeling waarbij we kijken naar de rol van je gedachtepatronen op je gevoel en gedrag. Ik leer je hoe je bewust kan worden van je eigen gedachtepatronen om zo ongewenste gedachten en gevoelens om te buigen naar gewenste gedachten met bijbehorende gevoelens. 


Kortdurende oplossingsgerichte therapie
B
ij deze begeleidingsvorm richten we ons voornamelijk op jouw krachten en wensen en minder op je klachten en het verleden. Ervaring heeft me geleerd dat klanten in slechts enkele gesprekken weer sterker in hun schoenen staan en beter zicht hebben op wat ze willen en waar ze goed in zijn. 


EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een evidence based (bewezen effectieve) traumagerichte behandeling. De behandelvorm wordt toegepast om een vastgelopen verwerking van een traumatische herinnering weer op gang te helpen. Soms verloopt de verwerking van een schokkende, pijnlijke of traumatische gebeurtenis natuurlijk en soms loopt die verwerking vast. Mensen blijven dan last houden van bijvoorbeeld:


-Angstige beelden, gedachten of herinneringen aan de gebeurtenis
-Herbelevingen
-Heftige schrikreacties vertonen op ogenschijnlijk onschuldige prikkels
-Een verhoogde alertheid of waakzaamheid
-Een kort lontje
-
Het vermijden van zaken die te maken hebben met de gebeurtenis
-
Slaapproblemen
-ConcentratieproblemenWandeltherapie
Bewegen helpt je om op gewicht te blijven, maar bewegen doet nog veel meer voor je. Het helpt je bij een betere stofwisseling en zo kan je lijf beter afvalstoffen afvoeren. Daarnaast komen hormonen vrij die een positieve uitwerking hebben op je gemoedstoestand. Je voelt je meer ontspannen, fitter en ervaart een betere focus.

Mijn ervaring is dat veel mensen het prettig vinden om ons gesprek al wandelend in de natuur te voeren. Na ons gesprek voelen zij zich veerkrachtiger, zelfverzekerder en sterker. Dat straal je uit.


Groepstherapie; moeders
Praten over hoe pittig het krijgen van een baby is, somberheid tijdens of na de bevalling en alle andere negatieve (maar veel voorkomende) emoties wordt maar veel te weinig gedaan. Dit moeten wij moeders zelf veranderen. Wil jij ook graag met andere moeders in gesprek, ervaringen delen, tips uitwisselen en tegelijk psychologische coaching gesprekken voeren? Volg dan de groepstraining ‘voor moeders’ bij InBalans. Individuele coaching is uiteraard (daarnaast) ook mogelijk.

In 5 wekelijkse bijeenkomsten komen de volgende thema’s aan bod:


-De kracht van anders denken
-Zorgen voor jezelf
-Zelfvertrouwen vergroten
-Denkfouten
-Gezonde voeding, gezond bewegen


  


 


 


 


 


 

 

 


 


 


 


 


 


 

                                                                                                                                                                                                

E-mailen
Bellen